Leopard 2A4TR1 Tankının Modern Tanklar Arasındaki Yeri

 




Altay için çok üzülüyoruz ancak bu tank hiç yabana atılır bir tank değil ve bence leclerc ve challenger 2 ile eşit ve bazı yönlerden iyi bir tanktır. Tabi bunu Aselsan tarafından minimum Rcws + Lis + Yamgöz + Dvs + Spall linear+ Akkor/Pulat alırsa diyorum. (Ki bunları alır. M60a3 modernizesinde bile bunlar vardı. ) 


Neden ? 



Bu bizim Leopard 2a4'ün Kinetik ve Heat zırh dayanım değerleri özellikle tarette gayet güzel.


Üstüne üstlük biz bu tanka çok ciddi derecede zırh giydirdik. Bu zırhın kompozit seramik zırh blokları içine reaktif zırhlar olduğu tahmin edilmektedir. Kalınlıkları görüldüğü üzere çok fazladır. Ben taret önünde en az kinetik dayanımı 1000 mm'e ve Heat dayanımı çok daha yükseğe fırlattığını düşünüyorum. Tabi bunlar tahmin dahilindedir.

 Leclerc tankının zırh değerleri 

Stok Challenger 2 tankı zırh değerleri 

Yine toplarının deliş değerinde Leopard 2a4'deki l44 topu 4 km'de diğer tanklara göre çok güzel derecelerde zırh deliyor. Tabi dm-53 mermisi ile ki bizde bu merminin aynısı olan dm-63'lerden bolca vardır.


Ve biz bu modernizeleri tankın mobilitesinden neredeyse hiç kaybetmeden yaptık. Olsa olsa 65 km/s'e düşmüştür ki Altay'ında bu tonajıyla 1500 hp'lik motorla yapacağı hız beklentisi bu seviyelerdedir. 


Bu yüzden madem Altay gecikti olabildiğince hızlı bu tankların hepsini bu modernizeden geçirmeliyiz. 160 civarı Sabra ile birleşince sayıları 500'e yaklaşıyor ki atgmli zmalarla desteklersek hiç yoktan iyidir. Bu sayılarla modern tank anlamında İngiltere, Fransa, İtalya vb. bazı Avrupa ülkesini de geçmiş oluruz.

Yorumlar